Hvorfor er riktig gulvunderlag viktig?

Når du skal oppgradere hjemmet ditt med nytt gulv, er valget av riktig underlag en avgjørende faktor for langvarig glede og funksjonalitet. Ifølge eksperter er feil valg av underlag en av de vanligste tabbene folk gjør når de bytter gulv. Med riktig gulvunderlag forbedrer du ikke bare gulvets egenskaper, du forlenger også levetiden.

Mats/Profag

August 2, 2023

2

/

8

/

23

Når du skal oppgradere hjemmet ditt med nytt gulv, er valget av riktig underlag en avgjørende faktor for langvarig glede og funksjonalitet.

Ifølge eksperter er feil valg av underlag en av de vanligste tabbene folk gjør når de bytter gulv. Med riktig gulvunderlag forbedrer du ikke bare gulvets egenskaper, du forlenger også levetiden.

Gulvet er hjemmets viktigste «møbel» og spiller en sentral rolle både estetisk og praktisk. Det setter tonen for interiørstilen og påvirker også ulike praktiske aspekter ved boligen. Når du investerer i et nytt gulv, er det naturlig å ønske at det holder seg vakkert og funksjonelt i mange år fremover. Dette gjelder også for selve gulvunderlaget.

Et underlag med høy trykkfasthet er en indikator på kvalitet, da det legger til rette for at gulvet kan bevege seg naturlig og beholde sine egenskaper over tid. Her kommer ProStandard inn i bildet som et pålitelig produkt med slike kvaliteter. Ikke bare påvirker valget av gulvunderlag selve gulvets ytelse, men det kan også ha betydelig innvirkning på boligens lydprofil og isolasjonsevne. Her finnes det spesialiserte produkter som kan tilpasses disse behovene. For eksempel kan du med underlaget ProSuper forbedre akustikken i rommet betydelig – faktisk med 28%. Dette underlaget er også ideelt for installasjon over gulvvarme, da varmen enkelt slipper gjennom. ProSuper kommer både med og uten fuktsperre, og er derfor allsidig og passende for ulike typer undergulv.

Hvis du seretter ekstra isolasjon, spesielt for områder som en kjellerstue, kan ProPlate30S være ditt foretrukne alternativ. Disse isolasjonsplatene er blant de mest robuste på markedet og har en høy isolasjonsverdi som beskytter mot grunnkulde. Det er også verdt å merke seg at ProPlate 30S fungerer optimalt under gulvvarmesystemer og de kan også støpes ned for enda bedre tilpasning.

En viktig huskeregel: Hvis undergulvet ditt er betongbasert, er det alltid lurt å velge et gulvunderlag med integrert fuktsperre for å beskytte gulvet mot fuktrelaterte problemer.

Når du skal velge riktig gulvunderlag, er det altså flere faktorer å ta hensyn til. Et kvalitetsunderlag forbedrer gulvets ytelse og levetid, og påvirker også lydkvaliteten og isolasjonsevnen i boligen din. Med riktig valg av underlag kan du virkelig legge grunnlaget for et holdbart og funksjonelt hjem.

Relaterte artikler

Ingen relaterte artikler

ProFag - Facebook
ProFag - logo

PROFAG NORGE AS
Org.Nr.: 813 989 182
Adresse: Stortorvet 1
1607 Fredrikstad

Design og utvikling av M51 Marketing