Tilbake til forsiden

Miljø og bærekraft

Som leverandør i byggevarebransjen tar Profag aktivt miljøansvar og bærekraft på alvor, i alle deler av virksomheten.

Vi samarbeider med anerkjente produsenter som deler vår visjon om en mer bærekraftig fremtid. Vårt fokus på miljø gjenspeiles i våre produkter, som inkluderer gulv (North Wood), gulvunderlag og gulvvarmeløsninger. Disse er utformet med tanke på bruk av resirkulerte materialer, bærekraftige ressurser og smarte løsninger som minimerer vårt økologiske fotavtrykk.

Vi legger stor vekt på ansvarlig produksjon gjennom våre nøye utvalgte partnere. Sammen har vi strenge retningslinjer for å sikre høy kvalitet på produktene og miljømessig hensyn i produksjonsprosessen.

Våre produkter har sertifiseringer som bekrefter miljøvennlighet og bærekraft. Gjennom kontinuerlig samarbeid med våre pålitelige produsenter, står vi fast på vår forpliktelse til å være en pådriver for bærekraftig praksis. Vi prioriterer miljøhensyn i alt vi gjør, med mål om å skape en bedre fremtid for alle. 

Tregulv

Tregulv North Wood finerte tregulv representerer en miljøbevisst tilnærming til fremtidens tregulv. Vi bruker ny teknologi som optimaliserer bruken av treverk som ressurs. Som resultat av dette produseres det opptil 5 ganger mer gulv med samme mengde treverk sammenlignet med konvensjonelle gulvtyper. Dette minimerer belastningen på skogressursene og reduserer behovet for hogst. I tillegg til å være miljøvennlig, fungerer treverket i disse gulvene som et naturlig karbonlager, da trær absorberer CO2 fra atmosfæren under vekst. Ved å velge North Wood finerte tregulv bidrar manin direkte til å redusere klimautslippene. Holdbarhet er også et viktig element i dette bærekraftperspektivet. Gulvene er designet for å motstå slitasje over tid, noe som minimerer behovet for hyppig utskiftning og reduserer den totale materialbruken.
I tillegg er HDF-kjernenlaget av resirkulert treverk, og overflatefineren består av kortreist europeisk eik. Tregulvene innehar FloorScore-sertifiseringen, som bekrefter at gulvet oppfyller strenge standarder for innendørs luftkvalitet. North Wood finerte tregulv er et eksempel på hvordan miljøvennlig materialvalg og smart ressursutnyttelse kan forenes i et funksjonelt og estetisk gulvalternativ. Gulvene illustrerer hvordan bærekraft eren del av fremtidens tregulv. 

Hybridgulv

Profag’s North Wood Hybridgulv er et eksempel på en bærekraftig og miljøvennlig gulvløsning som er svært holdbar. Produktene er satt sammen av materialer som bidrar til å minimere miljøpåvirkningen og våre i lang tid. Toppsjiktet av gulvet består av ftalatfri vinyl, noe som eliminerer bruken av skadelige kjemikalier og støtter innsatsen for et sunnere innemiljø.

Kjernen (både hydrokjernen og HDF) er laget av resirkulert treverk. Baksidenav gulvet er laget av kork, en bærekraftig og naturlig ressurs. Korken gir en myk og støtdempende overflate samtidig som den bidrar til å isolere lyd og varme. Dette gir økt energieffektivitet i innemiljøet. North Wood hybridgulv innehar flere sertifiseringer som styrker produktenes miljøvennlige profil.

FloorScore-sertifiseringen bekrefterat gulvet oppfyller strenge standarder for innendørs luftkvalitet. EPD (Environmental Product Declaration) gir gjennomsiktighet ved å presentere miljøpåvirkningen gjennom hele gulvets livssyklus. Greenguard-sertifiseringen indikerer at gulvet oppfyller strenge krav for kjemisk utslipp, noe som bidrar til et helsefremmende innemiljø.

North Wood hybridgulv demonstrerer hvordan teknologi og miljøbevissthet kan samarbeide for å tilby en gulvløsning som er både vakker, funksjonell ogbærekraftig.

Underlag

Profag’s underlagskonsept produseres av et verdensledende selskap innen utvikling og produksjon av skumprodukter.

Underlagene er kjent for å være av høy kvalitet og gi enestående komfort. Fabrikken bruker bærekraftige produksjonsmetoder og benytter seg av resirkulerte materialer i produksjonen av gulvunderlagene. I tillegg er gulvunderlagene designet med tanke på resirkulering. Ved slutten av sin levetid, kan de enkelt gjenvinnes og brukes som råmateriale i produksjonen av nye produkter. Produksjonen har satt sterkt fokus på energieffektivitet i produksjonsprosessen. Det benyttes avanserte teknologier for å redusere energiforbruket og bruken av ikke-fornybare ressurser. Dette bidrar til å redusere klimagassutslippene. Det er verdt å merke seg at produsenten har oppnådd ISCC-sertifisering. ISCC er en uavhengig, global sertifiseringsordning som bekrefter bærekraftig produksjon og bruk av biomasse, inkludert resirkulerte materialer. ISCC-sertifiseringen innebærer at fabrikken og produktene har gjennomgått en grundig evaluering og oppfyller strenge kriterier for bærekraftig praksis.

Dette inkluderer blant annet:
·        Bærekraftig ressursbruk
·        Reduksjon av klimagassutslipp
·        Sosialt ansvar
·        Sporbarhet og sertifiseringssystem 


Great Collection

Gjennom moderne produksjonsteknikk er det nå mulig å produsere tregulv med svært eksklusive dimensjoner, samtidig som gulvet kan monteres flytende. Ved bruk av høykvalitets kjernemateriale og det verdenskjente Uniclic® låsesystemet, produseres North Wood tregulv i hele 27cm bredde, og nesten 2,4m lengder. Resultatet blir et slitesterkt gulv med en lun treoverflate, som gir en følelse av luksus i hjemmet.

Hvorfor velge North Wood?
Gulvet er 55 % mer slagfast enn parkett.
Det har en robust mattlakkert overflate som tåler en travel hverdag.
Gulvet trenger lite vedlikehold og har en varm, lun og naturlig treoverflate som er god å gå på.

Herringbone Collection

Historiske fiskebensgulv har igjen blitt blant det mest tidsriktige å innrede hjemmet med. North Wood tregulv produseres i fiskebensmønster og monteres med Uniclic® låsesystem. Gulvene gir assosiasjoner til ektefølt luksus, og sørger for at historien gjenskaper seg.

ProFag - Facebook
ProFag - logo

PROFAG NORGE AS
Org.Nr.: 813 989 182
Adresse: Stortorvet 1
1607 Fredrikstad

Design og utvikling av M51 Marketing