Gulvtrender 2023: Profags Innsikt og Innovasjon

Gulvet i et hjem er ikke bare en praktisk overflate, men en viktig del av innredningen som påvirker både estetikk og komfort. Basert på våre samtaler med kunder og eksperter gjennom året, gir Profag deg innsikt i de nyeste gulvtrendene som gjelder nå.

Profag

December 13, 2023

13

/

12

/

23

1. Fargepalett: Balansen mellom lys og mørk

Året 2023 reflekterer en endring i balanse mellom lyse og mørke fargetoner når det gjelder gulv. Mange kunder søker nå etter mørkere og varme toner, og selv om lyse gulv fortsatt er mest etterspurt, ser vi en økende interesse for mørkere alternativer. Spesielt ser vi at folk leter etter gulv som harmoniserer med den klassiske valnøtt-brune fargen og passer godt mot grønne eller beige vegger og innredninger.

2. Tidløs eleganse med lyse, lune farger

Den tidløse elegansen til hvite og lyse farger, men som fortsatt er lune, forblir en favoritt blant kunder. Disse fargene er ikke bare enkle å møblere til, men de skaper også en varm, delikat og hyggelig atmosfære i hjemmet. Profag fortsetter å oppleve stor etterspørsel etter gulv i denne paletten, som gir rom for kreativ innredning og personlig preg. Et annet viktig argument for disse fargetonene er også "trygghet", det vil si at ved oppussing av en bolig i forbindelse med salg, er det stort sett denne fargen som velges - da det er det trygge valget.

3. Komfort og Stillhet

Kundenes tilbakemeldinger understreker behovet for komfortable og støysvake gulv. Profag responderer på dette ved å tilby en rekke ekte tregulv med en mikro-børstet overflate, som ikke bare gir gulvet en varmere følelse, men også forbedrer komforten for de som går på det. Mattlakken brukt av Profag bidrar til en naturlig og lun følelse. Dagens hektiske livsstil, hvor åpne planløsninger og moderne arkitektur er vanlige, har støyreduksjon blitt en sentral bekymring for forbrukere. Profag observerer at kunder søker etter gulv med spesifikke underlagsegenskaper som effektivt reduserer lydnivået i hjemmet. Profags underlag ProSuper har på bakgrunn av dette opplevd en stor vekst i 2023 og for hybridgulvene har det integrerte korkunderlaget fått stor oppmerksomhet.

4. Innovasjon med Hybridgulv

Profags Hybridgulv markerer seg som en innovativ løsning for moderne gulvbehov. Mens laminat tidligere var en dominerende produktkategori, ser vi nå at hybridgulv med vinyltoppsjikt vinner terreng. Den strukturerte overflaten skaper luftspalter mellom føttene og gulvet, noe som gjør at gulvet føles varmere og mer naturlig å gå på. Dette er en viktig utvikling som appellerer til kunder som søker både komfort og slitestyrke. Profags hybridgulv, laget av ftalatfri vinyl, opplever en økende popularitet takket være den mykere overflaten og opptil 40% redusert støy. Denne utviklingen markerer en tydelig endring i forbrukerpreferanser mot gulv som ikke bare ser bra ut, men også føles godt å gå på.

I 2024 fortsetter Profag å være i frontlinjen av gulvinnovasjon, leder an med produkter som kombinerer stil, komfort, miljø og funksjonalitet. Utforsk vårt utvalg og oppdag hvordan Profag kan bidra til å transformere ditt hjem med de nyeste gulvtrendene.

Relaterte artikler

Ingen relaterte artikler

ProFag - Facebook
ProFag - logo

PROFAG NORGE AS
Org.Nr.: 813 989 182
Adresse: Stortorvet 1
1607 Fredrikstad

Design og utvikling av M51 Marketing